PESTO VAN GEGRILDE RODE PAPRIKA EN AMANDELEN

Ingrediënten (3 porties):
– 3 rode paprika’s
– 2 teentjes look
– 2 el olijfolie 
– 100g amandelen
– basilicum 
– 300g Pasta
– 30g parmezaan 
– Peper en zout 

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en wikkel de teentjes look, nog met pel aan, in aluminiumfolie. Leg de paprika’s samen met de look onder de gril tot de pel zwart wordt (ongeveer 30min).
3. Wanneer de paprika’s goed zijn, haal ze uit de oven en laat even afkoelen.
4. Bereid terwijl de pasta zoals aangegeven op de verpakking (hou voldoende kookvocht aan de kant). Kleine tip: kook de pasta een minuutje minder lang dan aangegeven zodat die niet gaar wordt na het toevoegen van de pesto.
5. Verwijder het vruchtvlees van de schil van de paprika’s en duw de teentjes look leeg.
6. Doe de paprika’s, look, amandelen, olijfolie, basilicum en parmezaan samen en mix dit goed. Voeg beetje bij beetje wat extra kookvocht van de pasta toe. Kruid de pesto met peper en zout naar smaak.
7. Voeg de pesto bij de pasta, meng goed en zet nog even op het vuur zodat alles voldoende warm heeft. Blijf zeker goed roeren.
8. Et voila, serveer en voeg wat extra parmezaan toe.

Tip: als je liever hebt dat er geen brokjes meer van de amandelen aanwezig zijn in de pesto mix je dit best in een blender of krachtige mixer. Met een gewone mixer is het moeilijker en zijn er nog wat grovere stukjes amandelen in de pesto.

Enjoy!💋

Vergelijkbare berichten