GEROOSTERDE PAPRIKA- EN POMPOENSAUS MET GNOCCHI

Ingrediënten:
– 2 rode paprika
– 1 kleine flespompoen/butternut pompoen
– 3 teentjes look
– Handvol verse basilicum
– 2 el roomkaas light (type philadelphia)
– 50g parmezaan + extra voor topping (OF 50g feta + extra voor topping)
– 50g walnoten
– Peper en zout
– Gnocchi (200g per persoon) of (volkoren) pasta (100g per persoon)

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij de paprika in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snij de pompoen in stukjes en verwijder de schil en pitten.
3. Leg alles in een ovenplaat en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.
4. Plaats dit gedurende 30 – 40min in de oven.
5. Leg er de laatste 20 min de teentjes look (nog met pel) gewikkeld in aluminiumfolie bij.
6. Wanneer de schil van de paprika zwart begint te kleuren en de pompoen zacht is, mag alles uit de oven.
7. Verwijder de schil van de paprika en doe dit samen met de pompoen, look, roomkaas, Philadelphia en basilicum in een kom en mix tot een sausje. Voeg naar smaak extra peper/zout/basilicum toe. Indien het wat te papperig is kan je wat melk en/of water toevoegen.
8. Bereid de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.
9. Verwarm de saus op een zacht vuurtje. Wanneer de saus terug warm genoeg is, voeg je de gnocchi erbij en meng alles goed door elkaar. Laat nog een minuutje samen op het vuur staan.
10. Hak terwijl de walnoten in grove stukjes.
11. Serveer de gnocchi met saus, walnoten, wat extra parmezaan en basilicum.

Variant: Gnocchi kan je makkelijk vervangen door je favo (volkoren) pasta variant. Ook de parmezaan kan je eens vervangen door feta.
Hou je van wat pit 🌶️? Dan kan je wat chillivlokken of cayennepeper toevoegen aan de saus.

Enjoy!💋

Vergelijkbare berichten