Wie ben ik?

Ik ben Louise Mattheeuws diëtist en master in de gezondheidsbevordering.

In 2019 studeerde ik af als diëtist aan Vives Hogeschool Brugge. Tijdens mijn opleiding als diëtist werd het me al snel duidelijk dat een gezonde levensstijl een holistische aanpak nodig heeft. Mijn interesse in onderliggende factoren van voedings- en gezondheidsgedrag groeide. Hoe kan ik mensen zo goed mogelijk ondersteunen om hun persoonlijke doelen te behalen? Hoe kan ik mensen begeleiden tot effectieve en duurzame gedragsverandering? Om antwoorden op deze vragen te vinden ging ik na het voltooien van mijn opleiding als diëtist Master in de Gezondheidsbevordering studeren aan de UGent. Deze masteropleiding heeft mij als diëtist een holistische visie gegeven, mij sterker gemaakt, waardoor ik mensen nog beter kan begeleiden naar hun doelen.

In 2022 starte ik als zelfstandige diëtist in bijberoep. Daarnaast werk ik bij CM binnen het team Gezondheid en participatie waar we tal van infosessies, workshops, webinars,… organiseren rond diverse gezondheidsthema’s.

Voeding en gezonde levensstijl zijn twee waarden waarmee ik geassocieerd word. Naast voeding hou ik ervan mijn lichaam dagelijks te bewegen. Dit doe ik met fitnessen en lopen. In oktober 2022 liep ik mijn eerste marathon. Daarnaast ben ik zeer leergierig en zit ik graag met mijn neus tussen de boeken. Ik hou ervan te studeren en steeds bij te leren over gezondheid, voeding en sport.

Missie:

Het is mijn missie jouw optimaal te ondersteunen in je zoektocht naar een gezonde levensstijl en het ontwikkelen van een goede relatie met voeding. Zodat je al jouw doelen kan bereiken en maximaal floreert.

Visie:

Gezonde relatie met voeding benaderd vanuit een holistische visie die focust op een gezonde levensstijl. Het groter geheel is belangrijk om duurzame verandering te creëren. Vertrekkende vanuit je huidige levensstijl stellen we samen haalbare en organische doelen op. Gezondheid is een rijkdom, een vorm van zelfzorg die we onszelf mogen gunnen.

Diploma's:

-Bachelor voedings- en dieetkunde
-Master Health Promotion

Bijscholingen:

Mijn leergierigheid zorgt ervoor dat ik steeds sta te popelen om bijscholingen te volgen. Met mijn opgedane kennis ben ik in staat mijn patiënten zo goed mogelijk te begeleiden.

-Navorming sportdiëtist (erkend sportdiëtist)
-Basisopleiding eetstoornissen